ραδιοταξι αγρινιου, ταξι αγρινιο, ραδιοταξι αγρινιο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΠΡΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Posted on Posted in Επιστολές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 59 – ΑΓΡΙΝΙΟ

ΤΗΛ. 26410 – 44616

Αγρίνιο 31 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣ : ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αγαπητοί κύριοι,

Το Σωματείο μας αριθμεί 180 μέλη και ασκεί την λειτουργία του από το 1988 προσφέροντας συνεχώς τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της πόλης, αφού σε καθημερινή βάση εξυπηρετεί πολλούς επιβάτες για τις μετακινήσεις τους.

Για την καλύτερη ενημέρωσή και πληροφόρησή σας θα θέλαμε μέσα από την επιστολή αυτή να σας γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας για ζητήματα που αφορούν το κλάδο μας.

Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες η χώρα μας βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική θέση με αντίκτυπο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, έτσι και ο δικός μας κλάδος στο Αγρίνιο αλλά και σε όλη την Αιτωλοακαρνανία υφίσταται μεγάλη οικονομική κρίση με ότι συνεπάγεται αυτό με συνέπεια ο κύκλος εργασιών μας να έχει μειωθεί κατά 80 %..

Το πρώτο και βασικό πρόβλημα μας  – όχι μόνο δικό μας αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο -είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών μας αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις ασφαλιστικές του εισφορές πέρα από τις ανάγκες της καθημερινής επιβίωσης, και προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε αποστείλει επιστολές και περιμένουμε απάντηση. Ένα σημαντικό ζήτημα σε αυτό το κομμάτι είναι να κατέβουν οι ασφαλιστικές εισφορές μας κατά ένα μεγάλο ποσοστό προκειμένου να μπορέσουμε να φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας ενώ θεωρούμε ότι η θέσπιση του μέτρου των δόσεων δεν θα φανεί χρήσιμο για το κλάδο μας. Σημειώνουμε χωρίς να είμαστε προφήτες ότι την επόμενη χρονιά το 90% των αυτοκινητιστών δεν θα μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές ούτε κατά το ελάχιστο.

Η ιατρική περίθαλψη που λαμβάνουμε είναι σχεδόν μηδαμινή και χρειάζεται καλύτερος σχεδιασμός από την πολιτεία, οι συνθήκες ασκήσεως του επαγγέλματος ειδικότερα τις βραδινές ώρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες και χρειάζεται συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς για την καλυτέρευσή τους.

Επίσης πρόβλημα έχουμε και με τα πειρατικά αυτοκίνητα που παράνομα ασκούν το επάγγελμα σε βάρος των πραγματικά επαγγελματιών αυτοκινητιστών και σε αυτό το τομέα χρειάζεται μεγαλύτερος έλεγχος από την πολιτεία .

Σας ευχαριστούμε για την ακρόαση και ευελπιστούμε σε πιο στενή συνεργασία για την βελτίωση των όρων άσκησης του επαγγέλματός μας..

 

Για το Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ