ραδιοταξι αγρινιου, ταξι αγρινιο, ραδιοταξι αγρινιο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Posted on Posted in Επιστολές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 59 – ΑΓΡΙΝΙΟ

ΤΗΛ. 26410 – 44616

6977706755

Αγρίνιο 17 Ιανουαρίου 2017

 

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΥΠΟΨΗ :κ. Νικόλαου Μαυραγάνη

Υφυπουργού Μεταφορών

Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,

Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας, με έναν κεντρικό οδικό άξονα 180 χιλιομέτρων που ξεκινά από το Αντίρριο και φτάνει μέχρι λίγο έξω από την πόλη της Άρτας, δρόμος που στη συνέχεια οδηγεί προς τα σύνορα με την Αλβανία.

Σε αυτό τον δρόμο καθημερινά δραστηριοποιούνται παράνομα δεκάδες αλλοδαπά οχήματα, υποκλέπτοντας έτσι μεταφορικό έργο που από την ισχύουσα νομοθεσία ανήκει στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ και στα 600 και πλέον ΤΑΞΙ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα δημιουργείτε με τις εγκαταλείψεις εδρών αρκετών Ε.Δ.Χ. και την υποκλοπή έργου από κεντρικές έδρες όπως η έδρα του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου. Παρόλο που το θέμα των εδρών έχει καθοριστεί με καταλυτική προθεσμία έως 10-06-2012 όπως ο ν.4070 προβλέπει, η τήρηση και η εφαρμογή του δεν μπορεί να ελεγχθεί από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές. Πιστεύουμε λοιπόν ότι η λειτουργία μικτών κλιμακίων σε κάθε γραφείο συγκοινωνιών κρίνεται απαραίτητη και θα έλυνε πολλά προβλήματα ενώ θα βοηθούσε τα μέλη μας  σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο που με πολύ κόπο και πολλές ώρες εργασίας προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις ασφαλιστικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις.

Η σύσταση και λειτουργία των παραπάνω κλιμακίων μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα που θα προκύπτουν από τις παραβάσεις και τα πρόστιμα που θα διαπιστώνονται σε καθημερινή βάση και χωρίς έτσι να επιβαρύνεται ο κρατικός ή περιφερειακός προϋπολογισμός.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

 

                                       Για το Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ                              ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΛΦΗΣ